VÄLKOMMEN till ett nytt år med kreativt skrivande för utveckling!

Ett par veckor in på det nya året har varit omtumlande med flera skottlossningar, unga män som skjuts ihjäl, explosion igen vid ett polishus i Malmö. Den amerikanske presidenten Donald Trump hittar på ett pris för fake-news och ekonomipristagaren Paul Krueger får också en känga, fake-news från honom också menar presidenten.

Demokratin är i fara, är en numera återkommande fras, som hörs från flera håll. Meningen väcker oro hos många, andra avfärdar det som alarmism. Juridiska experter vid Harvard menar att presidenten kan ha gjort sig skyldig till ett lagbrott enligt författningen med sitt fakepris.

Jag kan inte låta bli att tänka på att Trump och unga män som skjuter ihjäl varandra i gängkriminalitet är en del av samma kaka. Tecken på att något urartat. Samhällsdebatten blir alltmer polariserad och diskussionen kring offer och förövare hårdnar. Vi ser uttryck för svaghet och utsatthet å ena sidan, och förakt för svaghet å den andra. Den som är rädd för svaghet tål inte att bli granskad, då kallas granskaren fake. De som är längst ner och svagast, hittar musklerna på andra sätt. Det är en tragik vi åser och samtidigt är en del av. Låt oss reflektera, skriva, tänka och skriva igen, och börja inifrån.

The Urban Narrative skapar kreativa workshops för samhällets mest utsatta, och för makt att förändra, och för dem som redan har makten att förändra.

VÄLKOMMEN till ett nytt skrivaår.

Ulrika Nandra

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *